Snø/Ski

Norge er kjent for sine fjell og fjorder, og ingen steder i verden er mer egnet for ski enn Norge. Fjellene rundt Bodø, Svartisen og Glomfjord i nord er ikke plaget av mye folk, og er det perfekte stedet for randonee og telemark kjøring, lange fjellskiturer over breer, toppet av uberørt snølandskap.

Her har vi mulighet til å kjøre ski omtrent året rundt, bare et par måneder på sensommeren er området fritt for snø. 

Våre guidede toppturer gir deg spektakulære opplevelser og lokal kunnskap, mens våre (skred)kurs gir deg inngangsbillett til fjellsport vinterstid og en egen turkompetanse.

Her er en oversikt over turene vi har planlagt. Om du ønsker å bestille en tur utenom, ta kontakt så setter vi det opp.

Booking

Nivå

Det er en fordel om du har god turkondisjon og er i stand til å kjøre og gå på ski, mens du bærer egen ryggsekk og utstyr. Alle våre turer er for deg som har ski erfaring fra før. Vi anbefaler at du trener utholdenhet og styrke før du blir med på tur. Turen passer for deg som vil nyte fjord og fjell på vinterstid. Valg av fjell/rute avklares ut fra vær- og føreforhold. Vår kursleder er utdannet Skredinstruktør 1 Alpint gjennom Norsk Fjellsportforum (NF), NVE skredobservatør og internasjonal ski instruktør (A2) gjennom Den Norske Skiskole.

Varighet

Vi arrangerer både dagsturer og kurs, men også flerdagsturer.

Område

Meløy Kommune i Nordland ligger et par timers biltur sør for Bodø og har et mangfoldig fjell-landskap og uendelige muligheter.

Overnatting

På fjellskituren bor vi i telt og snøhule. På alle andre turer/kurs anbefaler vi å overnatte i hotell, hytte eller på campingplass i nærheten. Overnatting & bespisning mulig på Vassdalsvik Sea Lodge fra 1350,- kr pp (pr døgn). Ta kontakt hvis du trenger hjelp. *Vi vil gi beskjed om vi har egne planer tilpasset turen/kurset.

Ta med

På disse kursene bruker vi å være ute på fjellet mest parten av tiden, derfor er det viktig at du tar med passende friluftsklær og utstyr, inkl. en dagstursekk. Fjellskiturene: ski med stålkanter & feller. Randonee/telemark utstyr eller snøbrett passer bra på skredkurs eller på topptur.

Pakkeliste:

  • Snøspade
  • Skibriller eller solbriller
  • Ryggsekk: 20-25 liter; ta med en 75+ liter sekk på flerdagsturer på fjellski.
  • Termos og mat
  • Solkrem

Ta med på skredkurs:

  • Sender/mottaker (skredsøker): Vi anbefaler BCA Tracker/Mammut Puls Element/Barryvox. Andre typer søkere fungerer også.
  • Søkestang

Pris

Skredkurs 2.5 dag: fra 2500 kr pp. Alle andre turer/kurs (med mindre det meldes om annen pris):

  • 1 deltaker: 4000 kr pp/dag
  • 2-3 deltakere: 2000 kr pp/dag
  • 4-6 deltakere: 1000 kr pp/dag

*ekskl. betaling med visa/masterkort 2.75% gebyr.

Reservasjon

+47 41082981 // post@rocksandrivers.no Reservasjon er bindende. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ski snow1 390x250

skredkurs 390x250