Bre

Isen på Engabreen smelter ikke vekk i løpet av sommeren og gir gode vertikale opplevelser og utfordringer. En tur på isen passer perfekt for deg som ønsker å kjenne på mestringsfølelsen, naturens storhet og vår uavhengighet av hverandre.

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 371 kvadratkilometer. Det er den isbreen på det Europeiske fastlandet som har lavest beliggenhet, bare ca 200 meter over havet. Området vi bruker mest er Engabreen og fjellene som ligger rundt Svartisen. Vi tilbyr varierte turer og kurs for grupper.

Her er en oversikt over turene vi har planlagt. Om du ønsker å bestille en tur utenom, ta kontakt så setter vi det opp.

Booking

Nivå

Turen foregår på bre-is der isøks og stegjern må brukes flittig. Vi anbefaler at du har erfaring i friluftsliv fra før og har god turkondisjon. Rutevalg planlegges ut i fra gruppas størrelse og fysiske forutsetninger.

Varighet

Våre turer varer fra 2 til 5 dager. Tid til reise t/r kommer alltid i tillegg til tidsplanen. Vær forberedt på å tilbringe hele dager ute, også i regn og vind. Vår Alpin brekurs tar i utgangspunktet 4 fulle dager på bre. Kurset arrangeres kun på forespørsel.

Avgang

Holandsvika/Engabreen ligger ca. 160 km (2-3 t med bil) sør for Bodø og 140 km (4-5 t med bil) nord for Mo i Rana langs Kystriksvei 17. GPS koordinater: 66*43´25.0″N 13*40´26.0″E Rutetider Engenbreen skyssbåt: www.engenbreenskyss.no

Ta med

  • Stødige fjellsko
  • Varme klær, min. 2 lag (vanntette klær brukes bare når det regner)
  • Hansker
  • Solbriller
  • Egen ryggsekk med plass til utstyr
  • Mat og drikke (kan evt. avtales innad gruppen).

Ekstra for Alpin Brekurs og Tinderangling:

  • Mat og bekledning for å klare deg under hele turen
  • Telt & kokeapparat (blåis delen)

Vi holder alt nødvendig bre utstyr.

Overnatting

Vi anbefaler å bruke minst en natt i nærheten av Svartisen og formidler gjerne overnatting. Enten det er i hotell, på campingplass eller på en øy ut i været. På Alpin brekurs anbefaler vi å slå pop teltet i nærheten av Engabreen under mini-brekurs I blåis. Det finnes også muligheter å sove innendørs. Under mini-brekurs II snødekt bre benytter vi oss av fasilitetene på DNT hytte Tåkeheimen.

Pris

Brevandring Svartisen: 1200 kr* pp. inkl. brefører + bre utstyr. Bre i veien: 1499 kr* pp. inkl. brefører + bre utstyr. Alpin brekurs: 3 pers 3250 kr* pp, 4-5 pers 2900 kr* pp eller ta kontakt for et gruppe tilbud (skoler, universitet ++) *Transport t/r Holandsvika til Engabreen er ikke inkludert og koster ca. 250 kr pp. Vi trenger minst 4 pers for å gjennomføre turen. Privat guiding mulig, minstepris 4800 kr (brevandring) og 5800 kr (bre i veien) *ekskl.visa/mastercard kortbetaling 2.75% gebyr.

Reservasjon

+47 41082981 // post@rocksnrivers.no Reservasjon er bindende og turene har ingen værforbehold.

glacier small1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

brevandring3-kopi