Bre

Isen på Engabreen smelter ikke vekk i løpet av sommeren og gir gode vertikale opplevelser og utfordringer. En tur på isen passer perfekt for deg som ønsker å kjenne på mestringsfølelsen, naturens storhet og vår uavhengighet av hverandre.

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 371 kvadratkilometer. Det er den isbreen på det Europeiske fastlandet som har lavest beliggenhet, bare ca 200 meter over havet. Området vi bruker mest er Engabreen og fjellene som ligger rundt Svartisen. Vi tilbyr varierte turer og kurs for grupper.

Her er en oversikt over turene vi har planlagt. Om du ønsker å bestille en tur utenom, ta kontakt så setter vi det opp.

Booking

Nivå

Turen foregår på forholdsvis vanskelig is der isøks og stegjern må brukes flittig. Vi anbefaler at du har erfaring i friluftsliv fra før og har god turkondisjon. Rutevalg planlegges ut i fra gruppas størrelse og fysiske forutsetninger.

Varighet

En vanlig dagstur er på ca. 6-8 timer, men tid til reise t/r kommer i tillegg. Vi er ca. 2.5 time på isen. Vær forberedt på å tilbringe en hel dag ute, også i regn og vind.

Isklatringen kan gjennomføres på ca. 2-3 timer, avhengig av gruppestørrelsen, men tid til reise t/r til bre-armen kommer i tillegg.

Vår Alpin brekurs er delt opp i to mini-kurs. ´Blåis´ og ´Snødekt bre´ tar hver 3 dager. Delene kan tas hver for seg eller sammen. Kursene arrangeres kun på forespørsel.

Avgang

Holandsvika/Engabreen ligger ca. 160 km (2-3 t med bil) sør for Bodø og 140 km (4-5 t med bil) nord for Mo i Rana langs Kystriksvei 17.

GPS koordinater: 66*43´25.0″N 13*40´26.0″E

Rutetider Engenbreen skyssbåt: www.engenbreenskyss.no

Ta med

  • Stødige fjellsko
  • Varme klær, min. 2 lag (vanntette klær brukes bare når det regner)
  • Hansker
  • Solbriller
  • Egen ryggsekk med plass til utstyr
  • Lunsj (noe å spise og drikke). Vi kan også tilby matpakke fra Brestua, www.svartisen.no til 100,- kr (baguette/3 brødskiver, 0.5 l.drikke, 1 frukt/kvikk lunsj).

Ekstra for Alpin Brekurs og Tinderangling:

  • Mat og bekledning for å klare deg under hele turen
  • Telt & kokeapparat (blåis delen)

Vi holder alt nødvendig bre utstyr.

Overnatting

Vi anbefaler å bruke minst en natt i nærheten av Svartisen og formidler gjerne overnatting. Enten det er i hotell, på campingplass eller på en øy ut i været.

På Alpin brekurs anbefaler vi å slå pop teltet i nærheten av Engabreen under mini-brekurs I blåis. Det finnes også muligheter å sove innendørs. Under mini-brekurs II snødekt bre benytter vi oss av fasilitetene på DNT hytte Tåkeheimen.

Pris

Brevandring Svartisen: 1200 kr* pp. inkl. brefører + bre utstyr.

Isklatring: fra 500 kr* pp. Ta kontakt for å få et tilbud.

Alpin brekurs: 3 pers 3250 kr* pp, 4-5 pers 2900 kr* pp.

*Transport t/r Holandsvika til Engabreen er ikke inkludert og koster ca. 230 kr pp. Vi trenger minst 4 pers for å gjennomføre turen. Privat guiding mulig, minstepris 3500 kr *ekskl.visa/mastercard kortbetaling 2.75% gebyr.

Reservasjon

+47 41082981 // post@rocksnrivers.no

Reservasjon er bindende og turene har ingen værforbehold.

glacier small1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

brevandring3-kopi